Tłusty Czwartek – olejowa „fala” smażenia

Tłusty Czwartek to dzień prawdziwej rozpusty dla naszych brzuchów. Dla każdego coś dobrego: tradycyjne pączki z cukrem pudrem lub lukrem, kolorowe donuty, chrupiące faworki… Słodkości te kupimy wszędzie: w sklepach, cukierniach, piekarniach, ale smak tych domowych, wykonanych często z receptur przechodzących z pokolenia na pokolenia – to prawdziwy rarytas.
Wielu z was zużyje sporą ilość oleju oraz tłuszczów do przygotowania swoich ulubionych pączków lub/i faworków.
Pamiętajcie, by po tym słodkim szaleństwie zlać do plastikowej butelki pozostały po smażeniu olej i wyrzucić do czarno-pomarańczowego pojemnika przeznaczonego na segregację zużytych olejów posmażalniczych.
Dodaj komentarz
- to dla Ciebie staramy się być najlepsi, a Twoje zdanie bardzo nam w tym pomoże!